Pizza s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s mušlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22875 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Bazalka |
25 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Mušle srdcovky |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 622,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Droždí, Mušle srdcovky, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Mušličky omyjeme. Připravíme těsto. Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj droždí rozdrobené v 1 dl vlažné vody. |
2 | Přidáme sůl, olej a vypracujeme vláčné a pružné těsto. Vytvoříme |
3 | z těsta bochánek, přikryjeme mísou a necháme těsto asi 1 hodinu na teplém místě kynout. |
4 | Podrtíme stroužek česneku, petrželku nasekáme, listky bazalky natrháme. Scedíme mušličky, dáme je do hrnce, přidáme česnek, petrželku, víno a 1 lžíci oleje. Při střední teplotě pod pokličkou mušličky povaříme, aby se otevřely a hrncem během vaření občas potřeseme. Odstavíme hrnec, vyloupeme měkkýše a dáme je do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme a uschováme. |
5 | Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek, nahrubo pokrájíme a potom je dáme do mísy s mušličkami. Přidáme 3 lžíce oleje, špetku soli a 2-3 lžíce tekutiny z vaření mušliček a všechno promícháme. |
6 | Těsto válečkem rozválíme na tloušťku asi 1 cm. Vyložíme jím kruhovou formu vymazanou zbývajícím olejem a navrch rozetřeme rajčatovou směs. Pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 250°C. |
7 | Pizzu vytáhneme z trouby, posypeme ji vyloupanymi plody moře a dáme vše ještě 2-3 minuty péct. Hotovou pizzu posypeme natrhanymi lístky bazalky a horkou podáváme. |