Jednoduchý recept

Lilek na koření

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22876
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Hrozinky
2 ks Lilek
40 ml Ocet kvasný lihový
250 ml Olej olivový
0,3 šálek Oříšky piniové
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 220kJ
6% Sacharidy 22 g
105% Tuky 79 g
10% Sodík 199 mg
8% Bílkoviny 5 g

Lilek na koření postup přípravy receptu:

1

Lilky rozkrojíme na poloviny, rozkrojenou stranou je položíme na vymazaný pekáč, potřeme je olejem a pečeme 10 minut, až zčernají. V polovině pečení je obrátíme.

2

Zbytek oleje smícháme s citronovou šťávou, octem, hřebíčkem, oříšky, rozinkami, cukrem, bobkovým listem, mletou paprikou, solí a pepřem.

3

Lilky před podáváním přelijeme marinádou, necháme je vychladnout a jednou je otočíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept