Lahodná růžičková kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodná růžičková kapusta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22877 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 ks | Kapusta růžičková |
14 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodná růžičková kapusta postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si růžičkovou kapustu. Očistíme zvadlé nebo zažloutlé listy, omyjeme ji a potom odřízneme zbytek nožky. Každou kapustu rozřízneme na půlky nebo na čtvrtky. Vaříme je na páře asi 20-30 minut, dokud nejsou hotové. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme kapustu. Vaříme několik málo minut. Pokud chceme, přidáme i sůl. |