Polévka vločková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka vločková
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 2288 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
150 g | Ovesné vločky |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 402,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka vločková postup přípravy receptu:
1 | Přebrané vločky osmahneme na másle, poté je zalijeme vodou anebo vývarem a vaříme 30 min. |
2 | Polévku odstavíme, osolíme dle chuti a zalijeme mlékem s rozkvedlaným žloutkem. Již polévku nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil. |
3 | Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s topinkami z bílého chleba. |