Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 2288
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
150 g Ovesné vločky
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
10% Sacharidy 37 g
17% Tuky 13 g
49% Sodík 985 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka vločková postup přípravy receptu:

1

Přebrané vločky osmahneme na másle, poté je zalijeme vodou anebo vývarem a vaříme 30 min.

2

Polévku odstavíme, osolíme dle chuti a zalijeme mlékem s rozkvedlaným žloutkem. Již polévku nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.

3

Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s topinkami z bílého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept