Recept

Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22880
Kategorie: Přílohy

Ingredience

60 g Ančovičky konzervované
0,3 kg Brambory
1 polévková lžíce Brandy peach
5 stroužek Česnek
250 g Chřest bílý
1 ks Citronová kůra
1,5 polévková lžíce Estragon
120 g Fazole bílé
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Kapary
250 g Mrkev kořen
10 ml Ocet vinný
165 ml Olej olivový
1,5 šálek Olivy černé
2 ks Paprika červená
1 ks Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Řeřicha
1 ks Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
12 ks Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 361kJ
10% Sacharidy 37 g
182% Tuky 136 g
3278% Sodík 66 g
32% Bílkoviny 18 g

Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.

2

Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.

3

Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.

4

Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept