Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22880 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Ančovičky konzervované |
0,3 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Brandy peach |
5 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest bílý |
1 ks | Citronová kůra |
1,5 polévková lžíce | Estragon |
120 g | Fazole bílé |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kapary |
250 g | Mrkev kořen |
10 ml | Ocet vinný |
165 ml | Olej olivový |
1,5 šálek | Olivy černé |
2 ks | Paprika červená |
1 ks | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
12 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 317,6mg |
Draslík | 950,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Brambory, Česnek, Chřest bílý, Citronová kůra, Estragon, Fazole bílé, Ocet vinný, Paprika červená, Řeřicha, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Hořčice Dijonská, Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky. |
2 | Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat. |
3 | Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme. |
4 | Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami. |