Zapečená zelenina se zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená zelenina se zálivkou
Zapečená zelenina se zálivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22881 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
40 g | Hrozinky |
1 ks | Lilek |
60 ml | Ocet vinný |
240 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
416,7 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 483,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cuketa, Hrozinky, Lilek, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčatová pasta, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená zelenina se zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Čtvrtky paprik pečeme na grilu až začnou černat. Podélně pokrájené lilek a cukety potřeme olejem a pečeme dozlatova. Občas obracíme. Na zbylém oleji vaříme na mírném ohni plátky cibule, rozinky, pastu a 20 ml octa do zhoustnutí. Rajčatovou šťávu s želatinou mícháme na mírném ohni do rozpuštění. |
2 | Do formy dáme pečící papír, červené papriky, ty zalijeme rajčatovou šťávou, pak lilky, cukety, ostatní papriky a cibuli. Každou vrstvu zalijeme rajčatovou šťávou. |
3 | Ušleháme ocet a olej, přidáme sůl a pepř. Vzniklou zálivku podáváme s upečenou zeleninou. |
4 | Hotový pokrm ozdobíme snítkou bazalky. |