Rybí polévka na provensálský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka na provensálský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22883 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
1500 g | Lín |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka na provensálský způsob postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si větší hrnec a do něj vložíme kousky ryb, které jsme naporcovali na podkovy. Nejvhodnější jsou kapři, líni nebo okouni. |
2 | K rybám přidáme cibuli, pórek, prolisovaný česnek, celer, oloupaná rajčata bez jadérek, petrželku, bobkový list, zalijeme vodou a dáme vařit. Osolíme opepříme a přidáme špetku šafránu. Vaříme 20 minut, polévku scedíme, vývar podáváme zvlášť s bílým pečivem a vedle na talíři vyrovnáme kousky ryb s trochou vývaru. |