Limetky plněné pěnou z uzeného lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetky plněné pěnou z uzeného lososa
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22885 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Lanýž |
2 ks | Limetka |
200 g | Losos uzený |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 403,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Losos uzený, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Limetky plněné pěnou z uzeného lososa postup přípravy receptu:
1 | Limetky omyjeme a osušíme. Vhodným nožem je rozřízneme a opatrně vyřízneme dužinu tak, abychom nepoškodili kůru ani dužinu, a pak vše uložíme do ledničky. |
2 | Pažitku a petrželku osušíme odděleně a nasekáme. Lanýže opatrně okartáčujeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. |
3 | Uzeného lososa nakrájíme na kousky a dáme je do mixéru. Po částech přidáváme na pokojovou teplotu ohřáté máslo, smetanový sýr a citronovou šťávu a vše rozmixujeme v jednolitou hmotu. |
4 | Pěnu z lososa dáme do mísy, přimícháme nasekanou pažitku a petrželku, nahrubo nasekaného lanýže, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře. Pěnou naplníme poloviny limetek a necháme je nejméně 1 hodinu v ledničce. Před podáváním je pokrájíme na plátky. |