Recept

Domácí polévka z okounů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 67 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 52 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 22886

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1500 g Okoun říční
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
2 ks Pórek
5 ks Rajčata
600 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 769kJ
9% Sacharidy 33 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 123 mg
70% Bílkoviny 39 g

Domácí polévka z okounů postup přípravy receptu:

1

Z okounů použijeme pouze hlavy a kostry. Maso uchováme v chladu na jiný pokrm.

2

Do hrnce vložíme hlavy a kostry okounů, přidáme cibuli, bobkový list, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut. Polévku scedíme.

3

Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a pórek s rajčaty na něj vysypeme. Podusíme 2 minuty, zalijeme vývarem z okounů, přidáme špetku šafránu a vaříme 30 minut.

4

Do polévkové mísy vložíme uvařenou rýži a zalijeme horkou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept