Domácí polévka z okounů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 67 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí polévka z okounů
Celkový čas: | 67 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 52 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22886 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1500 g | Okoun říční |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Pórek |
5 ks | Rajčata |
600 g | Rýže dušená |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 336,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun říční, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí polévka z okounů postup přípravy receptu:
1 | Z okounů použijeme pouze hlavy a kostry. Maso uchováme v chladu na jiný pokrm. |
2 | Do hrnce vložíme hlavy a kostry okounů, přidáme cibuli, bobkový list, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut. Polévku scedíme. |
3 | Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a pórek s rajčaty na něj vysypeme. Podusíme 2 minuty, zalijeme vývarem z okounů, přidáme špetku šafránu a vaříme 30 minut. |
4 | Do polévkové mísy vložíme uvařenou rýži a zalijeme horkou polévkou. |