Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22888
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

175 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Ocet vinný
100 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
24 ks Ústřice
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
6% Sacharidy 23 g
42% Tuky 31 g
20% Sodík 394 mg
58% Bílkoviny 33 g

Smažené ústřice postup přípravy receptu:

1

Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a kuchyňskou špachtlí je škrábeme, abychom je zbavili písku. Vhodným nožem je otevřeme a vyjmeme ze skořápek. Dáme je do mísy, šťávu z nich scedíme a uschováme zvlášť.

2

V hrnečku přivedeme k varu vinný ocet a bílé víno a vařením zredukujeme tekutinu asi na 1 lžíci. Hrneček pak dáme do vodní lázně přidáme 1 lžíci uschované tekutiny z ústřic, žloutky a oříšek másla. Mícháme metličkou, dokud omáčka nezhoustne.

3

Vmícháme po troškách zbývající máslo. Odstavíme omáčku ze sporáku, přidáme omytý a nasekaný keblik a hrneček necháme nadále stát ve vodní lázni. Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme špetku soli a vejce rozšleháme.

4

Ústřice necháme v cedníku okapat, otřeme je, lehce obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Postupně je po obou stranách osmažíme v dostačeném množství rozehřátého oleje tak, aby byly dozlatova. Osmažené ústřice poklademe na papír a potom vkládáme do uschovaných polovin skořápek. Ihned podáváme společně s připravenou horkou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept