Recept

Košíčky plněné kandovanou kůrou a hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22889

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
310 g Hrozinky
1 špetka Hřebíček
4 ks Jablka
70 g Kandovaná citronová kůra
70 g Kandovaná pomerančová kůra
170 g Mandle
140 g Meruňky
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
420 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
350 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pomerančová kůra
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
250 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Skořice mletá
225 g Sýr krémový
95 g Tuk
140 g Třešně

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 235kJ
18% Sacharidy 65 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 53 mg
11% Bílkoviny 6 g

Košíčky plněné kandovanou kůrou a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Smícháme posekané oloupané mandle, hrozinky (může být polovina sultánek), pokrájené sušené ovoce, ustrouhanou kůru a šťávu ze dvou citronů a jednoho pomeranče, kandovanou kůru, cukr krupici, oloupaná a drobně nasekaná jablka, drobně pokrájený tuk (hovězí lůj) a koření, zalijeme brandy, zakryjeme a necháme dva dny odstát v chladničce.

2

Formičky na košíčky vymažeme tukem.

3

Utřeme krémový sýr se dvěma lžícemi moučkového cukru.

4

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté mouky, sto čtyřiceti gramů moučkového cukru a změklého másla. Přidáme ustrouhanou kůru z jednoho pomeranče a tolik šťávy, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na půl hodiny do chladničky. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme placku, z níž vykrajujeme kolečka o průměru osm centimetrů a vtlačíme do formiček. Stranou dáme tolik těsta, abychom mohli košíčky přikrýt kolečky z těsta.

5

Košíčky naplníme ovocnou směsí, na vršek dáme lžičku utřeného sýra. Ze zbylého těsta vyválíme placku, z ní vykrajujeme kolečka, kterými přikryjeme košíčky jako pokličkou (aby se těsto spojilo, potřeme okraje mlékem) a přitiskneme. Nezapomeneme udělat opatrně průřez, aby nám pára pokličku nepotrhala. Vršek košíčků potřeme mlékem a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme košíčky asi dvacet minut. Košíčky před vyklopením necháme zchladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept