Košíčky plněné kandovanou kůrou a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Košíčky plněné kandovanou kůrou a hrozinkami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22889 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček |
310 g | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
70 g | Kandovaná citronová kůra |
70 g | Kandovaná pomerančová kůra |
170 g | Mandle |
350 g | Máslo čerstvé |
140 g | Meruňky |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
420 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
250 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
225 g | Sýr krémový |
140 g | Třešně |
95 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 271,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Hřebíček, Hrozinky, Jablka, Mandle, Meruňky, Muškátový oříšek, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Sýr krémový, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sherry brandy, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Košíčky plněné kandovanou kůrou a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Smícháme posekané oloupané mandle, hrozinky (může být polovina sultánek), pokrájené sušené ovoce, ustrouhanou kůru a šťávu ze dvou citronů a jednoho pomeranče, kandovanou kůru, cukr krupici, oloupaná a drobně nasekaná jablka, drobně pokrájený tuk (hovězí lůj) a koření, zalijeme brandy, zakryjeme a necháme dva dny odstát v chladničce. |
2 | Formičky na košíčky vymažeme tukem. |
3 | Utřeme krémový sýr se dvěma lžícemi moučkového cukru. |
4 | V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté mouky, sto čtyřiceti gramů moučkového cukru a změklého másla. Přidáme ustrouhanou kůru z jednoho pomeranče a tolik šťávy, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na půl hodiny do chladničky. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme placku, z níž vykrajujeme kolečka o průměru osm centimetrů a vtlačíme do formiček. Stranou dáme tolik těsta, abychom mohli košíčky přikrýt kolečky z těsta. |
5 | Košíčky naplníme ovocnou směsí, na vršek dáme lžičku utřeného sýra. Ze zbylého těsta vyválíme placku, z ní vykrajujeme kolečka, kterými přikryjeme košíčky jako pokličkou (aby se těsto spojilo, potřeme okraje mlékem) a přitiskneme. Nezapomeneme udělat opatrně průřez, aby nám pára pokličku nepotrhala. Vršek košíčků potřeme mlékem a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme košíčky asi dvacet minut. Košíčky před vyklopením necháme zchladnout. |