Rybí ragú z úhoře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí ragú z úhoře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
10 g | Jíška instantní |
100 ml | Martell cognac |
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý celý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 kg | Úhoř říční |
1200 ml | Víno červené |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 379,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Martell cognac, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí ragú z úhoře postup přípravy receptu:
1 | Úhoře omyjeme, očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší špalíčky. Vložíme do hrnce, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, bobkový list, prolisovaný česnek, tymián, celý pepř, osolíme, zalijeme vínem, koňakem, přivedeme k varu a vaříme 30 minut. |
2 | Vyjmeme rybí kousky a rozdělíme je na talíře. Omáčku scedíme, vmícháme máslo, zahustíme jíškou a povaříme ještě 3 minuty. |
3 | Kousky ryb přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky orestovaných žampionů. |