Recept

Kořeněný koláč z krémového sýra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22895
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

115 g Cukr krupice
200 g Máslo čerstvé
125 ml Melasa
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
115 g Sýr krémový
2 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 556kJ
18% Sacharidy 64 g
49% Tuky 37 g
9% Sodík 182 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kořeněný koláč z krémového sýra postup přípravy receptu:

1

Krémový sýr utřeme v míse se 115 g másla, přimícháme 115 g prosáté mouky a utvoříme žmolenkové těsto. Zabalíme je do fólie a necháme půl hodiny odpočinout v chladničce.

2

Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud těsto z koláčové formy přesahuje přes okraj, odkrojíme jej.

3

V jiné míse utvoříme další žmolenkové těsto ze zbylé mouky, cukru, másla, soli a koření. Dvě třetiny kořeněného žmolenkového těsta sypeme na koláč. V hlubší míse si připravíme vejce ušlehaná s melasou.

4

Do jiné mísy nalijeme horkou vodu, vmícháme sodu (pozor, bude pěnit) a ihned nalijeme do vaječné směsi a rychle prošleháme. Tuto směs nalijeme na koláč a na vrch zbylou kořeněnou žmolenku.

5

Koláč pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 35 min. Koláč necháme zchladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept