Polské kyselé zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polské kyselé zelí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22896 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 špetka | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Med včelí |
30 ml | Ocet jablečný |
2535 ml | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 79,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kmín celý, Med včelí, Ocet jablečný, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polské kyselé zelí postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a přidáme nasekanou cibuli a kmín. Restujeme 5-7 minut, dokud nezměkne a nezhnědne. Vytáhneme z hrnce a dáme stranou. Nastrouháme si zelí, oloupeme jablko a zbavíme se jádřince. Do hrnce dáme všechny ostatní přísady. Přivedeme k varu a necháme 45 minut provařit. |
2 | Necháme přísady úplně vyvařit. Pokud máme moc vody, vyvaříme ji tak, aby v ní zelí neplavalo. Vmícháme cibulovou směs a podáváme. |
Poznámka
Semínka můžeme zkusit po 3 měsících po odeznění příznaků.