Úhoř s holandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř s holandskou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22897 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
6 ks | Šalotka |
60 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 kg | Úhoř říční |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 306,1mg |
Draslík | 633,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme a stáhneme z kůže. Nakrájíme na špalíčky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a chvilku restujeme. Pak přidáme kousky úhoře, za občasného míchání smažíme dorůžova. Zalijeme vodou a vínem, přidáme celé šalotky, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut. |
3 | Kousky ryb vyndáme, rozdělíme na talíře i se šalotkami. |
4 | Ve smetaně rozšleháme žloutky a zahustíme omáčku. Přecedíme přes cedník a přelijeme kousky úhořů. |
Poznámka
Podáváme s vařeným bramborem.