Jednoduchý recept

Úhoř s holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22897
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
6 ks Šalotka
60 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
1 kg Úhoř říční
3 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 736kJ
11% Sacharidy 39 g
57% Tuky 43 g
8% Sodík 165 mg
44% Bílkoviny 25 g

Úhoř s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ryby očistíme a stáhneme z kůže. Nakrájíme na špalíčky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a chvilku restujeme. Pak přidáme kousky úhoře, za občasného míchání smažíme dorůžova. Zalijeme vodou a vínem, přidáme celé šalotky, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.

3

Kousky ryb vyndáme, rozdělíme na talíře i se šalotkami.

4

Ve smetaně rozšleháme žloutky a zahustíme omáčku. Přecedíme přes cedník a přelijeme kousky úhořů.

Poznámka

Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept