Recept

Koláč ze zlatého sirupu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22898
Kategorie: Koláče

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
130 g Máslo čerstvé
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 ml Sirup Golden
85 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 237kJ
29% Sacharidy 103 g
50% Tuky 38 g
24% Sodík 480 mg
16% Bílkoviny 9 g

Koláč ze zlatého sirupu postup přípravy receptu:

1

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a změklého másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ve fólii na půl hodiny do chladničky. Na pomoučněném vále z těsta (část dáme stranou na dvanáct proužků, z nichž uděláme mřížku) rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě nepřesahovala přes okraj.

2

V rendlíku zahřejeme sirup, mimo sporák do něj vmícháme bílou strouhanku, ustrouhanou citronovou kůru a necháme si čtvrt hodiny odstát. Bude-li směs moc řídká, přimícháme trochu strouhanky. Do směsi přimícháme citronovou šťávu a potřeme jí koláč. Odložené těsto rozválíme a rádýlkem nakrájíme dvanáct proužků, z nichž uděláme přes koláč mřížku.

3

V troubě předehřáté na 200 °C pečeme zhruba deset minut, poté teplotu stáhneme na 190 °C a koláč pečeme dalších patnáct minut až zezlátne. Koláč můžeme podávat teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept