Jednoduchý recept

Hovězí roštěná po švábsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Hovězí roštěná po švábsku 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 229
Kategorie: Maso

Ingredience

1400 g Brambory
100 g Cibule
50 g Citrony
30 g Hořčice
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
10 g Kapary sterilované
200 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
150 g Tuk
800 ml Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 759kJ
6% Sacharidy 23 g
37% Tuky 27 g
64% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Hovězí roštěná po švábsku postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.

3

Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.

4

Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.

5

Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.

6

Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.

7

Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept