Losos a mořské plody na koření a absintu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 88 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos a mořské plody na koření a absintu
Celkový čas: | 88 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 68 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22901 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
40 ml | Absinth |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kg | Losos obecný |
1,5 kg | Mušle slávky |
120 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Pomerančová kůra |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 188,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Losos obecný, Mušle slávky, Pomerančová kůra, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Absinth, Bylinky čerstvé - svazek, Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos a mořské plody na koření a absintu postup přípravy receptu:
1 | Rybě odřízneme hlavu, ocas, ploutve a vaříme ji v 1,25 l vody asi patnáct minut. Vývar uschováme. Lososa nakrájíme na velké kusy. Spaříme rajčata, ochladíme je, oloupeme a nakrájíme. Šafrán vymácháme v 30 ml horké vody. |
2 | Na oleji usmažíme do měkka kolečka cibule, pórku i kousky celeru. Poté přidáme dva prolisované stroužky česneku, svazek bylinek bouquet garni, pomerančovou kůru, fenykl, šafrán (i s vodou, ve které se máčel), sůl, pepř, rybí vývar a vše povaříme čtyřicet minut. |
3 | Plody moře povaříme cca šest minut, přidáme rybu na sedm minut. Lososa přeneseme na tác ,do vývaru dáme protlak, absint a koření. |
4 | Pokrm podáváme okamžitě, s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.