Polévka s mušlemi na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s mušlemi na víně
Polévka s mušlemi na víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22906 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory rané |
2 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
1,5 kg | Mušle slávky |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
170 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Mušle slávky, Rajčata, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s mušlemi na víně postup přípravy receptu:
1 | Mušle očistíme a pět minut povaříme přikryté na víně. Ty, co se neotevřou, vyhodíme. Tekutinu scedíme a uschováme. Mušle vyloupeme. |
2 | Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, pokrájený celer a nasekanou šalotku. Přidáme vyloupané mušle, vývar, kostičky brambor a kostičky oloupaných rajčat. Vaříme je pomalu dvacet pět minut. Vmícháme petrželku, pepř. |
3 | Pokrm podáváme okamžitě s několika lžicemi jogurtu. |