Tatarský úhoř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarský úhoř
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22907 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 ml | Olej olivový |
240 ml | Omáčka tatarská |
80 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1000 g | Úhoř říční |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Víno bílé |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 295,2mg |
Draslík | 386,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 272,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka tatarská, Úhoř říční, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarský úhoř postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na válečky. |
2 | Do zeleninového vývaru přidáme bylinky, česnek, víno, bobkový list, tymián, vložíme do něj ryby a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. |
3 | Každý váleček osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. |
4 | Podáváme s tatarskou omáčkou. |