Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22908
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
1 ks Česnek
1 ks Cibule
20 g Citrony
200 g Cuketa
100 g Fenykl sladký - hlíza
5 g Koriandr celý
100 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
400 g Sardelové řezy
200 g Sůl
50 g Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 605kJ
4% Sacharidy 15 g
104% Tuky 78 g
1154% Sodík 23 g
57% Bílkoviny 32 g

Sardelky v zelenině postup přípravy receptu:

1

Sardele očistíme, vykucháme, vykostíme, odtrhneme jim hlavu, omyjeme je pod tekoucí vodou a osušíme je. Dáme je do mísy, zasypeme

2

hrubou solí a na hodinu je dáme do ledničky. Pak je ze soli vyjmeme, omyjeme a osušíme. Položíme je na talíř, zakapeme olejem, přidáme tymián, oloupaný česnek, lehce podrcené kuličky koriandru, špetku soli a necháme 2-3 hodiny marinovat.

3

Přes sítko vymačkáme do misky citronovou šťávu. Očistíme celer, fenykl ,oškrábeme a očistíme mrkev, odkrojíme z cuket stopky a oloupeme cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na tenká kolečka.

4

Do pánve dáme fenykl, celer, mrkev a cibuli, přilijeme víno a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a pepře a vše asi 15 minut dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pět minut před koncem vaření přidáme kolečka cuket. Jakmile je zelenina uvařená, scedíme ji a urovnáme na mísu.

5

Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Před podáváním na rozloženou zeleninu v míse

6

úhledně urovnáme svinuté sardelky vyjmuté z marinády a doprostřed naaranžujeme kostičky rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept