Parma ve vývaru z bílého vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parma ve vývaru z bílého vína
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory vařené |
20 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
160 ml | Omáčka Aioli |
800 g | Parma |
5 g | Pepř černý celý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 630,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Aioli, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parma ve vývaru z bílého vína postup přípravy receptu:
1 | Do vína přisypeme pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, řapíkatý celer, tymián, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Očištěnou rybu povaříme v ochuceném víně asi 30 minut. |
2 | Scedíme, necháme okapat a rybu naporcujeme. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem a omáčkou aioli. |