Polévka se zeleninou a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 146 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se zeleninou a kořením
Celkový čas: | 146 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 136 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22912 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 šálek | Cizrna |
31,5 g | Čočka jedlá |
4 polévková lžíce | Estragon |
250 g | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
21,3 g | Nudle vaječné |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kg | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 360,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 612,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna, Čočka jedlá, Estragon, Kurkuma, Nudle vaječné, Rajčata, Šalotka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se zeleninou a kořením postup přípravy receptu:
1 | Rajčata třicet sekund necháme stát ve vařící vodě, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nekrájíme na čtvrtky. Kostičky jehněčího, skořici, máslo, estragon, petrželku a nasekanou cibuli opékáme pět minut, pak přidáme rajčata a dusíme je dalších deset minut. Čočku propereme a spolu s cizrnou (namočenou přes noc a vysušenou) a 625 ml vody, solí a pepřem přivedeme do varu na hodinu a půl. Přidáme cibuli a vaříme ještě půl hodiny. Pět minut před koncem zavaříme nudle. |
2 | Polévku ozdobíme estragonem, citronovými plátky a skořicí. |