Jednoduchý recept

Polévka se zeleninou a kořením

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 146 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 136 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22912
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 šálek Cizrna
31,5 g Čočka jedlá
4 polévková lžíce Estragon
250 g Jehněčí maso
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
21,3 g Nudle vaječné
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kg Rajčata
4 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
19% Sacharidy 68 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 62 mg
41% Bílkoviny 23 g

Polévka se zeleninou a kořením postup přípravy receptu:

1

Rajčata třicet sekund necháme stát ve vařící vodě, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nekrájíme na čtvrtky. Kostičky jehněčího, skořici, máslo, estragon, petrželku a nasekanou cibuli opékáme pět minut, pak přidáme rajčata a dusíme je dalších deset minut. Čočku propereme a spolu s cizrnou (namočenou přes noc a vysušenou) a 625 ml vody, solí a pepřem přivedeme do varu na hodinu a půl. Přidáme cibuli a vaříme ještě půl hodiny. Pět minut před koncem zavaříme nudle.

2

Polévku ozdobíme estragonem, citronovými plátky a skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept