Jednoduchý recept

Fazolová polévka s chlebem a zelím

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22915

Ingredience

2 ks Celer bulvový
8 plátek Chléb konzumní
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
400 g Fazole bílé
1 ks Fenykl sladký - hlíza
2 ks Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
940 ml Vývar zeleninový
0,5 kg Zelí hlávkové bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
18% Sacharidy 63 g
26% Tuky 20 g
51% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Fazolová polévka s chlebem a zelím postup přípravy receptu:

1

Na 60 ml oleje deset minut pomalu připravujeme nasekanou cibuli, kolečka mrkve, čtyři prolisované stroužky česneku, plátky celeru a nasekaný fenykl. Pak přidáme plátky cuket a vaříme dvě minuty. Poté přidáme nasekaná rajčata, omáčku pesto, vývar, fazole a přivedeme je k varu. Pak oheň stáhneme, směs přikryjeme a dusíme půl hodiny do změknutí. Polévku posolíme a opepříme.

2

Nakrouhané zelí smažíme dvě minuty na zbytku oleje. Nandáme ho na šest až osm plátků chleba a podáváme spolu s polévkou a nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept