Fazolová polévka s chlebem a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s chlebem a zelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22915 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
8 plátek | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
400 g | Fazole bílé |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
940 ml | Vývar zeleninový |
0,5 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 708,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s chlebem a zelím postup přípravy receptu:
1 | Na 60 ml oleje deset minut pomalu připravujeme nasekanou cibuli, kolečka mrkve, čtyři prolisované stroužky česneku, plátky celeru a nasekaný fenykl. Pak přidáme plátky cuket a vaříme dvě minuty. Poté přidáme nasekaná rajčata, omáčku pesto, vývar, fazole a přivedeme je k varu. Pak oheň stáhneme, směs přikryjeme a dusíme půl hodiny do změknutí. Polévku posolíme a opepříme. |
2 | Nakrouhané zelí smažíme dvě minuty na zbytku oleje. Nandáme ho na šest až osm plátků chleba a podáváme spolu s polévkou a nastrouhaným parmezánem. |