Rolky z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky z tresky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22917 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
50 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Řeřicha |
5 ks | Šalotka |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Treska aljašská |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Ocet vinný, Pažitka, Řeřicha, Šalotka, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rolky z tresky postup přípravy receptu:
1 | Šalotku, oloupeme a jemně ji nakrájíme. Ve vařící vodě spaříme čekankové listy, scedíme je, dáme stranou. Opereme pažitku a nasekáme ji. Nasekáme řeřichu. Do pánve nalijeme víno (2 lží- |
2 | ce si uschováme) a ocet, přidáme do kastrolu šalotku, uvedeme vše do varu a vaříme,dokud se dvě třetiny tekutiny nevyvaří. Postupně |
3 | vmícháme smetanu, stáhneme ze sporáku, propasírujte ji a dáme stranou. |
4 | Potřemete olejem plech na pečení a polijeme ho uschovaným vínem. Osolíme a opepříme plátky tresky, rozložíme je na plech a na každý položíme 2 listy čekanky. Zakapeme je olejem a posypeme nasekanou pažitkou a řeříchou.Plátky svineme. |
5 | Plech zakryjme pečicím papírem a v troubě předehřáté na 18O°C. Pečeme je 10 minut. Po vytažení z trotrouby je pokrájíme na stejnolměrné plátky, přendáme na mísu a podáváme s omáčkou. |