Recept

Krémový koláč s kokosem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22920

Ingredience

140 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
140 g Kokos - mletý (Kopra)
4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
625 ml Mléko plnotučné
140 g Mouka pšeničná hladká T 650
105 g Máslo čerstvé
65 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 646kJ
16% Sacharidy 59 g
54% Tuky 41 g
2% Sodík 44 mg
17% Bílkoviny 10 g

Krémový koláč s kokosem postup přípravy receptu:

1

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a sedmdesáti pěti gramů změklého másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ve fólii na půl hodiny do chladničky.

2

Předehřejeme troubu na 220 °C.

3

Na pomoučeném vále z těsta (část dáme stranou na dva proužky, které spleteme a uděláme z nich ozdobný okraj) rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě nepřesahovala přes okraj. Pomažeme okraj vodou a přitiskneme k němu upletené proužky. Dno koláče propícháme vidličkou, položíme na něj pergamenový papír, poklademe fazolemi a pečeme v předehřáté troubě asi dvanáct minut. Poté papír a fazole odstraníme a pečeme ještě asi dvanáct minut. Koláč necháme vychladnout.

4

Asi šedesát gramů kokosové moučky rozprostřeme na plech a v troubě pečeme do růžova za občasného míchání.

5

V míse rozšleháme žloutky s vejci a šlehačkou. Směs vlijeme do rendlíku, přidáme cukr, vanilkový cukr a maizenu, řádně rozšleháme. Zahříváme na mírném plameni za stálého míchání asi dvě minuty, vmícháme na kousky nakrájených čtyřicet pět gramů másla a neopražený kokos. Hmotu vlijeme na upečené těsto a necháme zchladnout. Poté posypeme upraženým kokosem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept