Krémový koláč s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový koláč s kokosem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22920 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
140 g | Kokos - mletý (Kopra) |
4 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
105 g | Máslo čerstvé |
625 ml | Mléko plnotučné |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
65 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 166,7mg |
Draslík | 11,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 666,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos - mletý (Kopra), Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémový koláč s kokosem postup přípravy receptu:
1 | V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a sedmdesáti pěti gramů změklého másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ve fólii na půl hodiny do chladničky. |
2 | Předehřejeme troubu na 220 °C. |
3 | Na pomoučeném vále z těsta (část dáme stranou na dva proužky, které spleteme a uděláme z nich ozdobný okraj) rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě nepřesahovala přes okraj. Pomažeme okraj vodou a přitiskneme k němu upletené proužky. Dno koláče propícháme vidličkou, položíme na něj pergamenový papír, poklademe fazolemi a pečeme v předehřáté troubě asi dvanáct minut. Poté papír a fazole odstraníme a pečeme ještě asi dvanáct minut. Koláč necháme vychladnout. |
4 | Asi šedesát gramů kokosové moučky rozprostřeme na plech a v troubě pečeme do růžova za občasného míchání. |
5 | V míse rozšleháme žloutky s vejci a šlehačkou. Směs vlijeme do rendlíku, přidáme cukr, vanilkový cukr a maizenu, řádně rozšleháme. Zahříváme na mírném plameni za stálého míchání asi dvě minuty, vmícháme na kousky nakrájených čtyřicet pět gramů másla a neopražený kokos. Hmotu vlijeme na upečené těsto a necháme zchladnout. Poté posypeme upraženým kokosem. |