Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 156 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 22923
Kategorie: Koláče

Ingredience

85 g Čokoláda na vaření
140 g Cukr moučkový
15 g Maizena - kukuřičný škrob
70 g Máslo čerstvé
450 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
170 g Sušenky zázvorové
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 853kJ
25% Sacharidy 89 g
42% Tuky 31 g
19% Sodík 381 mg
20% Bílkoviny 11 g

Koláč dvou barev postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Na vále rozválíme zázvorové sušenky válečkem, vsypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba šest minut.

3

Želatinu rozpustíme ve vodě. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky našleháme v míse. Ve větším rendlíku smícháme sůl, maizenu, polovinu cukru a postupně vmícháme mléko. Za stálého míchání převaříme a necháme mírně zchladnout. Poté zašleháme žloutky a opět povaříme. Asi 225 g horkého krému oddělíme a smícháme s 55 g ustrouhané čokolády, až se zcela rozpustí, vmícháme lžíci rumu a směs vlijeme na upečené sušenkové těsto.

4

Do zbylého krému všleháme želatinu, až se rozpustí. Poté přimícháme druhou lžíci rumu. Necháme ztuhnout nejlépe ve studené vodě. Mezitím ušleháme bílky s druhou polovinou cukru do tuhého sněhu. Do něj zabalíme vychladlý krém, nalijeme na čokoládovou směs a necháme dvě hodiny v chladničce ztuhnout. Hotový koláč zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept