Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22924
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

20 ks Hřebenatka
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Rajčata
10 g Šafrán
2 ks Šalotka
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 678kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 15 g
24% Sodík 480 mg
67% Bílkoviny 38 g

Hřebenatky s šafránem postup přípravy receptu:

1

Hřebenatky otevřeme ostrým nožem a rozdělíme je na bílé a oranžové části. Bílé maso překrojíme podélně na polovinu a všechno odložíme do ledničky.

2

Smetanu nalijeme na pánvičku a necháme z poloviny vyvařit. Šalotku jemně nakrájíme. Rajče spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. Chvíli necháme v cedníku okapat a pak nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme.

3

Do stejné pánve s máslem dáme šalotky, špetku soli a pepře, přilijeme rybí vývar, víno a smetanu a všechno přivedeme k varu.

4

Necháme vyvařit na třetinu. Pak přidáme šafrán a asi pominutě na kostičky pokrájené rajče a nasekanou petrželku.

5

Na chvíli znovu vložíme do pánvičky hřebenatky. Podáváme na míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept