Hřebenatky s šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s šafránem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22924 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
20 ks | Hřebenatka |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
10 g | Šafrán |
2 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky s šafránem postup přípravy receptu:
1 | Hřebenatky otevřeme ostrým nožem a rozdělíme je na bílé a oranžové části. Bílé maso překrojíme podélně na polovinu a všechno odložíme do ledničky. |
2 | Smetanu nalijeme na pánvičku a necháme z poloviny vyvařit. Šalotku jemně nakrájíme. Rajče spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. Chvíli necháme v cedníku okapat a pak nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme. |
3 | Do stejné pánve s máslem dáme šalotky, špetku soli a pepře, přilijeme rybí vývar, víno a smetanu a všechno přivedeme k varu. |
4 | Necháme vyvařit na třetinu. Pak přidáme šafrán a asi pominutě na kostičky pokrájené rajče a nasekanou petrželku. |
5 | Na chvíli znovu vložíme do pánvičky hřebenatky. Podáváme na míse. |