Hrášková směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková směs
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22926 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
685 g | Hrášek |
28 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 3,7mg |
Draslík | 202,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková směs postup přípravy receptu:
1 | Na středním plameni si na pánvi rozpustíme máslo. |
2 | Papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostky. Společně s hráškem dáme na rozpálené máslo. Restujeme tak dlouho, dokud nezměknou do požadované konzistence. Pokud máme rádi spíše křupavou zeleninu, můžeme pánev odstavit dříve, jinak necháme zeleninu udělat úplně do měkka. |
Hráškovou směs jsem použila jako přílohu k bramborám a opečeným vepřovým kotletám. Je to dobrota, kterou mohu jen doporučit. Tato směs se dá samozřejmě konzumovat i zvlášť. Doporučila bych chlebík.