Sušenkový koláč s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušenkový koláč s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 22931 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
10 g | Ananas kandovaný |
80 g | Čokoláda mléčná |
110 g | Cukr moučkový |
10 g | Hrozinky |
70 g | Máslo čerstvé |
10 g | Papaya kandovaná |
10 g | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
170 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
10 g | Zázvor kandovaný |
4 kávová lžička | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 242,6mg |
Draslík | 138,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Hrozinky, Pomerančová kůra, Rum, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananas kandovaný, Máslo čerstvé, Papaya kandovaná, Sušenky BeBe světlé jemné, Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušenkový koláč s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy se sto gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a necháme v chladničce ztuhnout. |
2 | Ve větší míse smícháme pokrájené kandované ovoce, hrozinky a rum, necháme uležet. |
3 | V misce rozpustíme ve sto dvaceti pěti ml mléka želatinu, až nabobtná. V rendlíku promícháme padesát gramů cukru, zbylé mléko se solí, vmícháme želatinovou směs, dáme rendlík do vodní lázně, za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až se želatina zcela rozpustí. V jiném rendlíku vyšleháme žloutky a zahříváme, ale nesmíme vařit, až krém zhoustne, poté nalijeme na kandovanou směs. Krém vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání. |
4 | V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému. |
5 | Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami. |