Ústřice s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice s brokolicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22932 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Brokolice |
40 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Locika salátová |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
16 ks | Ústřice |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 179,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Locika salátová, Pažitka, Rajčata, Sůl, Ústřice, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Brokolici umyjeme a rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou omyjeme ústřice a vydrhneme je kartáčkem. Vhodným nožem je otevřeme, zbavíme případných zrníček písku, vyřízneme je ze skořápek a dáme stranou. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Osolíme ji, spaříme v ní rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Ve stejné vodě povaříme 3-4 minuty růžičky brokolice a scedíme je. |
3 | Očistíme lociku. Do mísy dáme špetku soli, špetku pepře a citronovou šťávu. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme zálivku. Lociku, růžičky brokolice a kostičky rajčat touto zálivkou - každé zvlášť - přelijeme. |
4 | V pánvičce ohřejeme bílé víno se 2 lžícemi vody. Přidáme ústřice a 1 minutu prohříváme. Na servírovací mísu rozložíme listy lociky, na ně dáme růžičky brokolice, kostičky rajčat, ústřice a nakonec nasekanou pažitku. |