Recept

Be-be koláč s hořkou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 223 minut
Doba přípravy: 215 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22933
Kategorie: Koláče

Ingredience

280 g Čokoláda hořká
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
85 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 g Sušenky BeBe světlé jemné
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 634kJ
16% Sacharidy 58 g
54% Tuky 41 g
7% Sodík 131 mg
15% Bílkoviny 9 g

Be-be koláč s hořkou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s padesáti pěti gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout.

3

200 gramů čokolády nastrouháme a odložíme. Želatinu s mlékem ohřejeme ve vodní lázni, až želatina nabobtná. Poté přimícháme zbylý cukr, nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr a rozmíchané žloutky. Směs mícháme až se všechny přísady úplně rozpustí. Poté rendlík se směsí dáme do chladné lázně. Občas mícháme až do chvíle, kdy má směs pokojovou teplotu, poté ji odložíme.

4

Mixerem ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme dvě lžíce krupicového cukru. Hotový sníh "zabalíme" do krému. Vmícháme i ušlehanou šlehačku.

5

Směs vlijeme do sušenkového koláče a necháme v ledničce řádně vychladit.

6

V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.

7

Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept