Be-be koláč s hořkou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 223 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Be-be koláč s hořkou čokoládou
Celkový čas: | 223 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 215 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 22933 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
280 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
85 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 158,8mg |
Draslík | 225,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 208,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky BeBe světlé jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Be-be koláč s hořkou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s padesáti pěti gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout. |
3 | 200 gramů čokolády nastrouháme a odložíme. Želatinu s mlékem ohřejeme ve vodní lázni, až želatina nabobtná. Poté přimícháme zbylý cukr, nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr a rozmíchané žloutky. Směs mícháme až se všechny přísady úplně rozpustí. Poté rendlík se směsí dáme do chladné lázně. Občas mícháme až do chvíle, kdy má směs pokojovou teplotu, poté ji odložíme. |
4 | Mixerem ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme dvě lžíce krupicového cukru. Hotový sníh "zabalíme" do krému. Vmícháme i ušlehanou šlehačku. |
5 | Směs vlijeme do sušenkového koláče a necháme v ledničce řádně vychladit. |
6 | V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému. |
7 | Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami. |