Mečoun ve vinných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun ve vinných listech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 22941 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
600 g | Filé z mečouna |
50 g | Máta |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
12 ks | Vinné listy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 67g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Filé z mečouna, Máta, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun ve vinných listech postup přípravy receptu:
1 | Vinné listy spaříme ve vařící vodě a opatrně osušíme utěrkou. Rybí maso potřeme podrceným česnekem, pak olejem a horní stranu posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem. Přidáme pár lístků máty, špetku soli a špetku čersvě umletého pepře. |
2 | Na talíř rozložíme 2 vinné listy, na každý pár přes sebe přeložených 1istů položíme kus mečouna a pokryjeme ho dalším vinným listem. Horní listy potřeme olejem. Nakonec vytvoříme 4 balíčky a každý zabalíme do hliníkové folie. |
3 | Potřeme olejem plech na pečení, dáme na něj balíčky a v troubě předehřáté na 180 °C je asi 15 minut pečeme. Po upečení baličky rozbalíme a rybí maso pokrájíme na kosočtverečky. Podáváme horké. |