Mušle s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22942 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Fazolové lusky zelené |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 kg | Škeble čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Škeble čerstvé, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, odřízneme z nich stopky, omyjeme je a necháme 4-5 minut vařit v patřičném množství osolené vody. Scedíme je, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme stranou. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme. |
2 | Stroužek česneku lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme. |
3 | Omyjeme mušle, dáme je do hrnce, přidáme trochu nasekané petrželky, přilijeme bílé víno, lžíci olivového oleje a při střední |
4 | teplotě je pod pokličkou chvíli povaříme, aby se otevřely. Občas přitom hrncem zatřeseme. Nakonec je scedíme a dáme do mísy. Vylou- |
5 | peme ze skořápek, prázdné skořápky a mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme. |
6 | Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papričku a stroužek česneku, lehce osmažíme, vyjmeme a vyhodíme. Do oleje dáme pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a při vyšší teplotě za občasného zamíchání 5-6 minut podusíme. |
7 | Přidáme do pánve fazolky, které jsme si předtím odložili stranou, a 2-3 minuty dusíme. Potom přidáme mušle a jakmile se prohřejí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |