Kuličky ze sušené tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky ze sušené tresky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22945 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
50 ml | Mléko polotučné |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
60 g | Strouhanka |
500 g | Treska sušená |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 182,7mg |
Draslík | 877,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 181,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Strouhanka, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Treska sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuličky ze sušené tresky postup přípravy receptu:
1 | Tresku vykostíme, odřízneme kůži, omyjeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli a stroužek česneku jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme |
2 | 1 lžíci oleje a rybí maso na něm prudce po obou stranách osmažíme. Potom ho nasekáme. |
3 | Nalijeme do pánve zbývající olej a chvíli na něm smažíme česnek a cibuli, ale jenom tak, aby nezhnědly. Přidáme nasekané tresčí maso, krátce je osmažíme, přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit. Přilijeme trochu horké vody, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při mírné teplotě za občasného zamíchání vše |
4 | 20 minut podusíme. |
5 | Nasekané rybí maso vyjmeme, dáme do mísy a necháme vychladnout. Z chleba okrájíme kůrky a necháme střídu rozmočit v troše tekutiny, ve které se vařilo tresčí maso smíchané s trochou mléka. Pak ji scedíme a rozmícháme s nasekaným rybím masem. Přidáme nasekanou petrželku a vše dohladka vymícháme. |
6 | Ze vzniklé směsi děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, pak je obalíme ve strouhance a postupně osmažíme v rozpáleném oleji. Jakmile budou kuličky hotové,vyjměte je děrovanou lžicí a necháme okapat. Nakonec je |
7 | přendáme na servírovací mísu a podáváme. |