Štika na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na červeném víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
20 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1000 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 66,7mg |
Draslík | 467,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, nařízneme a vložíme do pekáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, petželku s tymiánem posekáme, celerovou nať pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rybu posypeme bylinkami a česnekem, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. |
2 | Pečeme při střední teplotě 45 minut. Podáváme s vařenými bramborami. |