Jednoduchý recept

Krab s muškátovým oříškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22949
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Čekanka
20 ml Citronová šťáva
1 ks Krab
2 g Muškátový oříšek
50 ml Olej olivový
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
150 g Salát hlávkový
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
1% Sacharidy 4 g
19% Tuky 15 g
33% Sodík 656 mg
17% Bílkoviny 9 g

Krab s muškátovým oříškem postup přípravy receptu:

1

Postavíme na sporák hrnec s dostatečným množstvím vody, uvedeme ji do varu a kraba dáme do ní. Vaříme ho asi 10 minut, potom ho vyjmeme. Pak otevřeme krunýř a vybereme všechno maso a vše dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, zbavíme se bílku a žloutek uschováme. V misce rozšleháme olej s citronovou šťávou, muškátovým oříškem, špetkou soli a špetkou mletého pepře.

2

Otrháme z červené čekanky povadlé a poškozené vnější listy, zbylé opereme a rozložíme na velkou servírovací mísu, zalijeme polovinou připravené zálivky. Pažitku a petrželku nasekáme a promícháme s krabím masem. Zbytkem zálivky zalijeme oprané listy hlavkového salátu. Rozložené na míse a na ně navršíme směs s krabím masem, na maso rozdrobíme žloutek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept