Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2295

Ingredience

1 ks Citrony
4 polévková lžíce Krupky trhané
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 046kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 14 g
49% Sodík 987 mg
14% Bílkoviny 8 g

Polévka kroupová postup přípravy receptu:

1

Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.

2

Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.

3

Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.

4

Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept