Štika ve vlastním vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika ve vlastním vývaru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Karotka |
150 ml | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
800 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 139,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Karotka, Omáčka rybí, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika ve vlastním vývaru postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu, víno a vložíme naporcovanou štiku. Přisypeme posekanou petrželku, pokrájenou cibuli, karotku, bobkový list, prolisovaný česnek a tymián. Osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme 30 minut. |
2 | Scedíme a štiku podáváme s rybí omáčkou. Vývar použijeme na polévku. |