Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22955

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
60 g Estragon
400 g Garnát obecný
10 g Hořčice
30 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový
3 ks Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
100 g Pórek
50 g Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 939kJ
11% Sacharidy 40 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 649 mg
65% Bílkoviny 36 g

Garnáti s estragonem postup přípravy receptu:

1

Cibuli najemno pokrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Cibuli a pórek dáme do hrnce, přidáme petrželku, tymián a bobkový list. Všechno zalijeme 1 litrem vody a vínem, přidáme zrníčka pepře a trochu soli. Směs uvedeme do varu a vše asi 15 minut povaříme.

2

Garnátů očistíme a rovněž přidáme do hrnce. Necháme je 6-7 minut vařit pod pokličkou, pak sporák vypneme a necháme je v tekutině vychladnout.

3

Zatím si uděláme zálivku. Do misky dáme sůl, pepř, hořčici a bílý vinný ocet, vše promícheme, a přiléváme pomalu olej a šleháme, dokud nevymícháte hladkou zálivku. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a estragon.

4

Garnáty scedíme, rozložíme je stejnoměrně na servírovací mísu a podáváme s připravenou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept