Garnáti s estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti s estragonem
Garnáti s estragonem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22955 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
60 g | Estragon |
400 g | Garnát obecný |
10 g | Hořčice |
30 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
3 ks | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
50 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Estragon, Ocet vinný, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti s estragonem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli najemno pokrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Cibuli a pórek dáme do hrnce, přidáme petrželku, tymián a bobkový list. Všechno zalijeme 1 litrem vody a vínem, přidáme zrníčka pepře a trochu soli. Směs uvedeme do varu a vše asi 15 minut povaříme. |
2 | Garnátů očistíme a rovněž přidáme do hrnce. Necháme je 6-7 minut vařit pod pokličkou, pak sporák vypneme a necháme je v tekutině vychladnout. |
3 | Zatím si uděláme zálivku. Do misky dáme sůl, pepř, hořčici a bílý vinný ocet, vše promícheme, a přiléváme pomalu olej a šleháme, dokud nevymícháte hladkou zálivku. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a estragon. |
4 | Garnáty scedíme, rozložíme je stejnoměrně na servírovací mísu a podáváme s připravenou zálivkou. |