Kapří mlíčí po florentsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří mlíčí po florentsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22958 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
60 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mlíčí z kapra |
50 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 929,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mlíčí z kapra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří mlíčí po florentsku postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Špenát s mlíčím vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Špenátové listy posekáme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mlíčí a posekaný špenát, orestujeme, stáhneme z ohně a vložíme i s máslem do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v předehřáté troubě. |
3 | Podáváme s pečeným bramborem. |